A MEXUS MedTech roadshow az idegrendszer jobb megismerésére és annak megbetegedéseinek gyógyítására fókuszál. Az idegtudomány egyik legfontosabb globális rendezvénye a San Diego-ban megrendezendő Neuroscience 2022 konferencia, mely köré a MEXUS MedTech roadshow szerveződik.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egyik kiemelt célja az innovatív termékeket, szolgáltatásokat exportálni kívánó magyar vállalkozások külföldi piacra juttatása. Ennek érdekében, összhangban a Nemzeti Exportstratégia célkitűzésekkel a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatja az idegtudománnyal összefüggő egészséggazdaság területén működő vállalkozásokat az amerikai piacra lépésben, illeszkedve a Nemzeti Exportstratégiában megjelölt elsődleges fókuszágazatokhoz. További fontos cél, hogy a Nemzeti Agykutatási Program sikerességének további lépéseként biztosítsa a transzlációt – vagyis azt, hogy az eredmények a kutatóhelyektől minél hamarabb eljussanak a gyógyításba és az egészségfejlesztésbe, megelőzésbe is. Ez elsősorban az új klinikai és prevenciós eljárások, gyógyszerek, műszerek felfedezéseken alapuló kifejlesztése és piacosítása révén képzelhető el.

A MedTech központja Dél-Kaliforniában található San Diego székhellyel, amelyet a MedTech fővárosaként emlegetnek szerte a világon. Ez az erősség a San Diego belvárosától csupán 30 percre található mexikói Tijuánában (Baja California állam) folytatódik. Baja California nem csupán Mexikó, de egész Latin-Amerika egészségipari fellegvára. A MEXUS MedTech roadshow az idegrendszer jobb megismerésére és annak megbetegedéseinek gyógyítására fókuszál. Az idegtudomány egyik legfontosabb globális rendezvénye a San Diego-ban megrendezendő Neuroscience 2022 konferencia, mely köré a MEXUS MedTech roadshow szerveződik.

A MEXUS Roadshow keretében 2022. november 13-17. között 4 kiválasztott hazai egészségipari innovatív cég többkörös felkészülést követően, a Neuroscience konferencia mellett egy részükre szervezett networking eseményen és Tijuanaban pedig egy egészséggazdasági szereplőkkel szervezett találkozón vehetnek részt.

 

Kérjük, hogy az érdeklődő vállalkozások forduljanak a Dorogi Éva Los Angelesi külgazdasági attaséhoz a következő e-mail címen: zPINrgvotGf4UhM4RXZhLkRvcm9naUBtZmEuZ292Lmh1.