Kedves Látogató!

Üdvözlöm a Magyarország Kormányának exportfejlesztést támogató tevékenységét bemutató honlapon.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Külgazdaság Fejlesztéséért Felelős Helyettes Államtitkárságának célja, hogy a hazai vállalkozások exporttörekvéseit elősegítse, és ezáltal külpolitikai és külgazdasági célkitűzéseinkkel összhangban hozzájáruljon Magyarország exportjának növeléséhez.

2014-ben Magyarország Kormánya az ország nemzetgazdasági érdekein nyugvó, külgazdasági fókuszú külpolitika mellett határozta el magát. Az új irányvonal kifejezett célja, hogy az ország külső kitettségének csökkentése, a kivitel bővítése, a célpiacok és exportágazatok diverzifikálása, a magyar vállalatok külpiaci pozícióinak megerősítése, valamint a hazánkba irányuló külföldi befektetések ösztönzése révén hozzájáruljon gazdaságpolitikai célkitűzéseink megvalósításához.

A honlap célja és feladata, hogy elérhetővé tegye az exporttevékenységet folytató vállalatok számára az aktuális tendereket és pályázati lehetőségeket, valamint hogy megfelelő felületet teremtsen az exportot támogató kormányzati eszközökről való tájékozódásra. Amennyiben az exporttevékenységgel kapcsolatban további kérdése merülne fel, kérem, forduljon bizalommal a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályának munkatársaihoz, illetve a külgazdasági attasékhoz.

Munkájukhoz további sikereket kívánok.


Üdvözlettel:

Bihari Katalin

a külgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár