A koronavírus miatt elhalasztott vagy elmaradt rendezvények értékelése a pályázat során.

A felhívás módosult: változások ITT érhetők el

Tisztelt Pályázók!

A COVID-19 koronavírus fertőzés terjedése miatt számos ország korlátozó intézkedéseket vezetett be, illetve több, a közeljövőben megrendezendő nemzetközi kiállítás elmarad vagy a szervezők későbbi időpontra halasztják az eseményeket.

Tekintettel arra, hogy fenti intézkedések érinthetik a Külgazdasági és Külügyminisztérium által 2020. január 15-én meghirdetett 01-KKM-EXPORTKOORD-2020 azonosítószámú, export növelését előmozdító tevékenységek finanszírozására kiírt pályázati felhívásra benyújtott pályázatokat, a következőkről tájékoztatjuk Önöket:

Amennyiben a benyújtott pályázatban megjelölt külföldi rendezvény elhalasztásra kerül, és 2021. június 30-ig megvalósul, a pályázatban igényelt támogatási összeg erejéig a megvalósítani kívánt tevékenység támogatható (amennyiben a pályázat mind formailag, mind tartalmilag megfelel a pályázati felhívásban foglaltaknak, valamint szakmai tartalma is illeszkedik a pályázat céljaihoz. Jelen tájékoztatás így nem jelenti a támogatás megítélést).

Amennyiben a benyújtott pályázatban megjelölt külföldi rendezvényt későbbi időpont megjelölése nélkül törölték, a pályázatra támogatás nem biztosítható.

Tájékoztatjuk a tisztelt pályázókat, hogy a koronavírus járványra való tekintettel, a hiánypótlási eljárás keretében a kötelezően benyújtandó dokumentumokat kizárólag elektronikus formában kell eljuttatni a TlCBrMDw3MMEcGFseWF6YXQuZXhwb3J0a29vcmRAbWZhLmdvdi5odQ== e-mail címre.

Felhívjuk azonban a pályázók figyelmét arra, hogy az eredeti, papír alapú dokumentumokat szíveskedjenek megőrizni, mivel pozitív elbírálás esetén ezek bemutatása kötelező. Az eredeti dokumentumok bemutatásának hiányában nem kerülhet sor a szerződéskötésre.

Tisztelettel,

Külgazdasági és Külügyminisztérium

Exportfejlesztési Koordinációs Főosztály