A Kiemelt Exportőr Partnerségi Program (KEPP) célja – az elsősorban nagybefektetőkre fókuszáló stratégiai partnerségi megállapodások mintájára – egy kifejezetten magyar tulajdonú, a hazai exporthoz jelentős mértékben hozzájáruló, kiemelt exportőr vállalatoknak szóló együttműködési megállapodás létrehozása. A partnerség jelzi az adott vállalat külpiaci tevékenységének elismerését, annak további kiemelt segítését az állami exportösztönzési intézményrendszer által kínált eszközökkel. A Kiemelt Exportőr Partnerségi Program keretében megkötött megállapodások a szélesebb nyilvánosság felé jelzik a Kormány export-növelésre irányuló elkötelezettségét és a külpiacokon kiemelten sikeres hazai vállalatok segítését, ami egyúttal a még nem, vagy csak eseti jelleggel exportáló vállalatokra is ösztönző hatással lehet. A program célja továbbá a kiemelt exportőr vállalatokkal fennálló együttműködés elmélyítése, azok szorosabb bevonása az állami exportpromóciós programokba, az állami exportösztönző eszközök kialakításába, szakpolitikai egyeztetésekbe. A 2019 márciusában elfogadott Nemzeti Exportstratégia (NEXT) célkitűzéseivel összhangban, a KEPP vállalatok nemzetközi szinten is széles körben ismert „magyar multinacionális vállalatokká”, országimázst megtestesítő márkává fejleszthetők.

77 Elektronika Kft.

A 77 Elektronika Műszeripari Kft 1986-ban alakult Budapesten és a mai napig magyar tulajdonú családi vállalkozásként működik. A vállalat súlyt helyez a folyamatos innovációra és az árbevétel 6-7%-át forgatja vissza fejlesztésre. A szüntelen fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat termékeit ma már világszerte, - mintegy 100 országban - ismerik és használják Dél-Amerikától a Távol-Keletig. A vállalat saját fejlesztésű orvoselektronikai termékeket gyárt, elsősorban vércukormérő rendszereket, vizeletvizsgáló készülékeket és ezek reagens anyagait, személyes és laboratóriumi használatra. A 77 Elektronika tevékenysége magában foglalja termékei tervezését, mechanikai, hardware- és software fejlesztést, miközben jelentős gyártási kapacitással és kereskedelmi hálózattal rendelkezik. Számukra a jövőbeni növekedés útja elsősorban nem a profilbővítés, hanem a meglévő termékcsoportok folyamatos továbbfejlesztése, tökéletesítése.

Agrofeed Kft.

Az Agrofeed Kft. az európai takarmányipar egyik jelentős premix és takarmánykiegészítő gyártója, amely termékeit Magyarországon túl, a kelet-európai, közel-keleti és észak-afrikai piac 20 országába értékesíti. Az Agrofeed cégcsoportot több hazai vállalat mellett oroszországi és ukrajnai leányvállalatok alkotják. A vállalat 2016-ban építette fel az OOO «Agrofeed Rus» zöldmezős beruházású premix üzemét Jasznogorszkban, amely az orosz, belorusz, kazah és üzbég piacokat szolgálja ki. Az Agrofeed 10 %-os piaci részesedésével Oroszország egyik legjelentősebb premix beszállítója a piacvezető sertés és baromfi integrációknak. A csoport több mint 400 alkalmazott hozzájárulásával 30 milliárdos forgalom feletti eredményt ért el. 

 

Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. 

Az Alpha-Vet Kft. az 1972-ben felépített Székesfehérvári Állatkórház jogutódja. Az 1989-ben alapított Állatorvostudományi Egyetem Székesfehérvári Gyakorló Klinikája Kft. 1996-tól működik Alpha-Vet Kft. néven, és változatlanul az egyetem gyakorlati képzési helyszíne. A vállalat 2008-ban, a Phylaxia Pharma Nyrt. eszközeinek megvásárlásával kezdte meg a gyógyszergyártást Bábolnán. Az EU GMP  minősítéssel rendelkező Alpha-Vet Kft. 30 ország számára gyárt állatgyógyászati termékeket az EU-n belül és azon kívül. Az Alpha-Vet Kft. két balatonfűzfői gyártóhelyén takarmánykiegészítőket (huminsav alapú termékek, vitaminok, aminosavak, ásványi- és nyomelemeket tartalmazó készítmények), valamint a korszerű biogazdálkodás szempontjainak megfelelő növényi lombtrágyát gyárt.


ANY Nyomda

Az ANY Biztonsági Nyomda csoport tíz társaságból áll. Magyarországon 3, Romániában 2, Bulgáriában, Szlovákiában és Moldovában egy-egy telephellyel működik. A cégcsoport a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb árbevételű biztonsági és üzleti nyomtatványgyártó cége. A Társaság részvényeit 2005 óta a Budapesti Értéktőzsdén, a Prémium kategóriában jegyzik. Pénzügyi helyzetét stabil és eredményes működés jellemzi. Fejlődését innovatív termékei és organikus növekedése biztosítja a közép-kelet-európai, valamint az afrikai régióban. Az ANY Biztonsági Nyomda stratégiája a biztonságos személy- és termékazonosításra, valamint a fizetést támogató termékekre fókuszál. A Társaság tevékenységét olyan referenciák jellemzik, mint a magyarországi elektronikus személyazonosító okmánykártyák előállítása és a biometrikus útlevelek megszemélyesítése.

ARH Zrt.

Az  ARH Zrt. intelligens képfeldolgozáson alapuló biztonság- és közlekedéstechnikai informatikai eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Fő tevékenységei közé tartozik a hardver és szoftverfejlesztés, valamint -gyártás és -értékesítés, továbbá közlekedésinformatikai rendszerek tervezése, fejlesztése. Ügyfelei olyan rendszerintegrátor vállalatok, akik a legkorszerűbb innovatív technológiák alkalmazásával kiemelkedő műszaki színvonalú rendszereket telepítenek partnereik számára. Mesterséges intelligens képfeldolgozó know-how-jára épülő biztonság és közlekedéstechnikai eszközei több mint 200 országban, több mint 2500 partner elégedettségét vívták ki. A világ minden földrészén, Ausztráliától Brazíliáig, Dél-Koreától Szaúd-Arábiáig megtalálhatók rendszám azonosító, okmányolvasó berendezései.

Control-X Medical Kft.

A Control-X Medical Kft. a kilencvenes évek elején alakult, és a kezdetektől humán és állatorvosi gyakorlatban használatos diagnosztikai röntgenberendezésekkel foglalkozott. Ma rendszereik meghatározó hányada vagy a legkorszerűbb digitális panelekkel kerül kiszállításra, vagy a digitális technika fogadására alkalmas kivitelben készül. A vállalat saját keretei között fejleszti a készülékeket, a gyártáshoz magyarországi beszállító vállalatok kapacitásait is igénybe veszi. A cég árbevételének meghatározó hányada (90 % körül) az export piacokról származik.  Főbb értékesítési területek: az Európai Unió, USA, Ausztrália, Dél-Afrikai Köztársaság. Az amerikai testvér vállalattal közösen a nemzetközi piacokat lefedik, és mintegy 50-55 országban vannak rendszeres értékesítések. Az exportpiacokon viszonteladói partnereken keresztül történik az értékesítés, a berendezések szakszerű telepítése és azok rendszeres karbantartása. Partnereik a termékeikhez szükséges speciális tudást az évente több alkalommal rendezett tréningeken szerzik meg. A versenytársak az egyes piacokon a multinacionális óriás-cégek közül kerülhetnek ki.

Csaba Metál Zrt. 

A Csaba Metál Zrt. egy 100%-ig magántulajdonban lévő magyar vállalkozás. A békéscsabai üzem egy nyomásos öntöde, ahol döntően a járműipar számára készülnek alumínium alkatrészek. Az ismert személygépkocsi-márkák közül megtalálhatók a Békéscsabán gyártott alkatrészek többek között a Peugeot, Audi, BMW, Chrysler, Citroen, Ferrari, Fiat, Ford, Jaguar, Mercedes, Nissan, Opel, Porsche, Renault, Rover, Toyota, Volvo, VW különböző modelljeiben. A szeghalmi acélszerkezet-üzletágat 2005-ben vásárolta meg a társaság. A szeghalmi gyáregység többek között busz alvázakat, felépítményeket, lég-és üzemanyagtartályokat, haszongépjármű alvázakat, komplett trailereket és egyéb alkatrészeket gyárt. A 2011-ben Magyar Termék Nagydíjban részesült URBANUS midibusz kifejlesztése és gyártása is itt történik.

FF Fémfeldolgozó Zrt.

Az FF Fémfeldolgozó Zrt. 1949-es alapítású, idén 70 éves. Eredetileg ipari szövetkezetként indult, 2002 óta a Rév Csoport Tagja. Specialitása a rozsdamentes acél feldolgozása, a nyolcvanas évek óta nagy nyugati – elsősorban német – cégek beszállítója, főképp gasztrotechnikai területen. A mezőtúri gyárban – többszöri fejlesztés eredményeképpen – korszerű gyártóbázis működik, ahol az utóbbi években egyre nagyobb hozzáadott értékű, komplettebb berendezések is készülnek. 2016-17-ben a cég megvásárolta egyik német partnerének komplett kórház-egészségügyi bútorgyártó üzletágát, így most már Magyarországon készülnek a Németországban piacvezető termékek. A cég árbevételének több mint 97%-a export, mely 2018-ban már meghaladta a 6 milliárd forintot.

 

Gémtech Kft.

A Gémtech Kft. Kelet-Magyarország legdinamikusabban fejlődő acél- és gépgyártó magántulajdonú vállalkozása. Tevékenységi köre magában foglalja egyedi gépek, daruk, emelő és haladóművek, speciális emelő berendezések tervezését, gyártását, beüzemelését, karbantartását, hidak gyártását, szerelését, acélszerkezet gyártását, gépi forgácsolását, hegesztést. Két telephelyen, Napkoron és Nyíregyházán 40.000 m2 ipari területen készülnek a termékei. Közel 10.000 m2 fedett és daruzott gyártási terület és 2.000 m2 daruzott raktár áll rendelkezésre. Napkori telephelyén több mint 4.000 m2 gyártóterületen az emelési kapacitás legalább 75 tonna, maximális emelési képessége 100 tonna.


 

Graboplast Zrt.

A Graboplast Zrt. Győr és a magyar ipartörténet meghatározó vállalata, több mint 110 éves múltra tekint vissza. Eredeti tevékenységétől a műbőrgyártástól hosszú utat tett meg, míg eljutott a ma már a világ élvonalába tartozó  padló- és parketta-, valamint speciális padlógyártásáig. Jelenleg a világ több, mint 80 országában becsülik nagyra a Graboplast által gyártott padlókat. Termékeik 90 %-a export piacokon kerül felhasználásra. Speciális padlózataik közül kiemelendők, a világszerte számos egészségügyi intézménybe kerülő önfertőtlenítő felülettel rendelkező közületi padlóburkolatok, melyek megoldást jelentenek a kórházi fertőzésekkel szemben is. A világban több ezer sportcsarnokban található Graboplast sportpadlók, kiemelten fontos szerepet játszanak a sportolók térd-, és a bokaízületeinek, valamint a hát kímélésében. A magas kopásállóságú, csúszásmentes és könnyen takarítható felületű járműipari padlók autóbuszok, villamosok, metrók és vonatok számára a legjobb választás. A Graboplast show padlói, amelyek koncertek, előadások, színházak, sőt az olimpiák során is méltó módon képviselik a magyar minőséget a nemzetközi porondon.

 

HELL Energy Magyarország Kft.

A 100%-ban magyar, magántulajdonú Hell Energy Kft. fő profilja az energiaital gyártás. A Hell márka 2006-ban született és 2010-re Magyarországon piacvezető lett, a nemzetközi energiaital-piacon pedig ismert márkává nőtte ki magát. A cég 2010-től jelentős beruházásokat hajtott végre, a korábban bértöltéssel megvalósuló gyártását Magyarországra hozta. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón megépült modern palackozóüzeme, amely a cég összes dobozos kiszerelését képes gyártani. 2017-ben épült fel a HELL saját alumíniumitaldoboz-gyára, a QUALITY PACK. Zrt. A gyár napi összteljesítménye 4,5 millió db, amellyel a hazai piacon kívül közel 50 országot szolgálnak ki. A Hell legújabb, 2019 júliusában átadott gyártókapacitás fejlesztéséhez a Magyar Kormány 1 milliárd forint EKD  támogatással járult hozzá. Folyamatosan növekvő exporttevékenységének köszönhetően a világ egyik legnagyobb energiaital-márkájaként tartják számon. 2018-ban már a világ 9 országában piacvezető volt, többek között Romániában, Bulgáriában, Görögországban, Cipruson, Horvátországban és Azerbajdzsánban is.

 

HungaroControl Zrt. 

A HungaroControl Zrt. Magyarország egyik legsikeresebb állami tulajdonú vállalata, légiforgalmi szolgáltatásokat nyújt a magyar légtérben (és a NATO felkérése alapján a Koszovó feletti magas légtérben is), a légiforgalmi szakszemélyzet képzését végzi, és léginavigációs kutatás-fejlesztéssel is foglalkozik. Egyedüli részvényese a Magyar Állam, alapítói és tulajdonosi jogait a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter gyakorolja. A több mint 700 főt foglalkoztató HungaroControl költségvetési támogatásban nem részesül, gazdálkodása kiegyensúlyozott és nyereséges. Az európai légi közlekedés hatékonyságát célzó Egységes Európai Égbolt program (Single European Sky) támogatója, továbbá – az osztrák, a cseh, a szlovák, a horvát, a szlovén és a bosnyák szolgáltatóval együtt – tagja a közép-európai funkcionális légtérblokknak (Functional Airspace Block Central Europe, FAB CE).

 

Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft.

A professzionális minősített natúrkozmetikumok gyártásával foglalkozó, több mint 60 éves múlttal rendelkező llcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. 17 országban van jelen. Itthon piacvezető, termékei világ szinten piacképesek. „Ilcsi néni”, Katona Ilona, a cég egyik alapítója megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjét a gyógynövények kozmetikai alkalmazásának elterjesztése és népszerűsítése érdekében végzett tevékenységéért. A Hungarikum Bizottság 2014-ben az Ilcsi professzionális minősített natúr kozmetikumokat Hungarikumnak minősítette. 2019-ben a Magyar Innovációs Nagydíj díjazottja lett a vállalat. Az Ilcsi Szépítő Füvek Biokozmetikai Kft. Kelet-Közép-Európában elsőként kapott BIO minősítést és 2017. óta új termékei már Cosmos Standard  minősítésben részesülnek.

 

Jász-Plasztik Kft.

1990-ben alapította a JÁSZ-PLASZTIK Kft-t a tulajdonos család négy tagja. Két főtevékenységével (műanyagfröccsöntés és akkumulátorgyártás) a piacvezető cégek egyike Magyarországon. Mára a JÁSZ-PLASZTIK Kft. három országban (Magyarország, Szlovákia, Románia) nyolc telephelyen több ezer főt foglalkoztató jászberényi székhelyű cégcsoport. Gyártó és kereskedelmi tevékenységeiknek köszönhetően több földrészen is ismerik a Jász-Plasztik nevet. Multinacionális vállalatok (Samsung, Philips, Electrolux, Suzuki, Audi) számára beszállított alkatrészek révén Európa szinte mindegyik országában található általa gyártott termék. A cégcsoport további tevékenységei közé tartozik egyebek mellett a szerszám- és alkatrésztervezés, a késztermék szerelés, az élelmiszeripari csomagolóanyag gyártás, autóipari műanyag alkatrészek gyártása, a vizsgáló- és fejlesztő laboratóriumi tevékenység, az újrahasznosítás, a vakolat, autóipari és háztartási vegyszerek gyártása.  Kerox Kft.

A Kerox Kft. az egykaros csaptelepek belső keverőegységét, a kerámia betétes kartust gyártja sóskúti telephelyén. Az 1993-ban alapított cég évi több mint 20 millió darab kartust gyárt és ad el a világ 40 országába, több mint 400 ügyfélnek. Főbb piacai: Kína, az Európai Unió és az Egyesült Államok. A Cég erőssége az erőteljes kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység, valamint, hogy a gyártás teljes egészében a sóskúti telephelyen történik, ami nagy rugalmasságot biztosít a vevők kiszolgálásában. Cél, hogy a gyártási és raktározási folyamatok további automatizálásával jelentősen növekedjen a vállalat export piaci versenyképessége.

 

KÉSZ Csoport

A KÉSZ Csoport Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportjává nőtte ki magát az elmúlt 37 évben. Sikeres nemzetközi terjeszkedése, piaci függetlensége és ágazatformáló szerepe meghatározónak mondható Magyarországon. A több mint 2000 munkavállalójának és saját erőforrásainak köszönhetően a KÉSZ Csoport komplex módon képes választ adni a felmerülő építőipari igényekre. Magyarországon kívül a KÉSZ Csoport öt országban van jelen leányvállalattal és állandó erőforrással, ami szinte egyedülálló a magyar építőiparban. Mindezek mellett a világ számos más országba történik folyamatos export, döntő többségében acélszerkezetek gyártásából és szereléséből. Hátterének és szellemiségének köszönhetően a cégcsoport határokon átívelően képviseli a hazai vállalati értékeket. Fontos célkitűzésük, hogy a sikeres nemzetközi tevékenységüknek köszönhetően magyar tőkebefektetőként is azonosítsák a piacon.Master Good Kft.

Master Good cégcsoport Észak-kelet Magyarország területén működik, integrált takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhízlalással és feldolgozással foglalkozik. A cégcsoport 100 %-ban családi tulajdonban van. A család 100 éve, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája. A fokozódó verseny és a piaci kihívások szükségessé tették a cég tevékenységi körének bővítését, az alkalmazott technológiák és a kapacitások folyamatos bővítését. Ennek köszönhetően a vállalat kisvárdai üzeme mára a hat legnagyobb kapacitású európai baromfifeldolgozó közé került, termékei háromnegyedét külföldön, 40 országban értékesíti, árbevétele eléri a 70 milliárd forintot.

 

Mediso Medical Imaging Systems Kft.

A Mediso Medical Imaging Sytems Kft. 1990-ben alakult és a nukleáris medicina, valamit a modern hibrid képalkotó technikák terén dinamikusan növekvő vállalat. Fő tevékenységi körébe tartozik a klinikai és pre-klinikai képalkotó technológiák kutatás- fejlesztése, berendezések gyártása, szervizelése és értékesítése, továbbá leányvállalata révén,  klinikai diagnosztikai szolgáltatások biztosítása. A vállalat célja, hogy a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva, versenyképes képalkotó berendezéseket dolgozzon ki a hazai és a külföldi klinikai diagnosztika és a pre-klinikai kutatások számára. Számos együttműködést tart fenn kórházakkal, klinikákkal és tudományos intézményekkel, biztosítva, hogy a fejlett technológia megfeleljen a Mediso klinikai partnerei igényeinek. A Mediso két PET-CT és nukleáris orvosi központot üzemeltet a Debreceni Egyetemen és Budapesten. 97 országban több mint 1 200 Mediso kamerát telepítettek világszerte.Meditop Gyógyszerészeti Kft. 

Az 1991-ben létrejött Meditop Gyógyszeripari Kft. a rendszerváltás után újonnan alakult gyógyszergyártó vállalkozások közül elsőként szerzett gyógyszergyártási engedélyt. Számos országban rendelkezik termékregisztrációval. Jelenleg 28 terméke fejlesztés, 25 pedig regisztráció alatt áll, ami hozzájárulhat új partnerek és új piacok megszerzéséhez. A Debreceni Orvostudományi Egyetemmel stratégiai megállapodást kötött, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel pedig részt vett több sikeres K+F pályázaton.

Naturtex Kft.

A Naturtex Kft. immár 30 éve azon dolgozik, hogy a pihentető alvás elérése érdekében a legmegfelelőbb termékeket biztosítsa vásárlói számára. A 100%-ban magyar, családi tulajdonú vállalkozás fő profilja a tollal/pehellyel, gyapjúval, műszállal és egyéb természetes anyaggal töltött paplanok és párnák gyártása és forgalmazása. Meghatározó hazai piaci jelenléte ellenére árbevétele mintegy 80%-át exporttevékenységéből nyeri, termékeit a világ több mint 40 országába exportálja. A cég hatékony minőségbiztosítási rendszerének köszönhetően a felhasznált alapanyagok útja folyamatosan dokumentált, nyomon követhető és ellenőrizhető.  Az immáron tizenegyszeres Superbrands díjjal kitüntetett cég számos elismeréssel büszkélkedhet, megkapta többek között az „Év exportőre” díjat, valamint elnyerte a „Díj a sikeres vállalkozásokért” és az „Év gyára” címet is.


Pick Szeged Zrt. 

A Pick Szeged Zrt. Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb húsipari vállalkozása, egyben piacvezető szereplő a húskészítmények hazai piacán. A Bonafarm-csoport tagjaként évente több mint 40 ezer tonna húskészítményt értékesít. Export tevékenysége több mint 30 országba irányul, árbevételének közel egyharmada származik a nemzetközi értékesítésből. Legnagyobb exportpiacán, Németországban kereskedelmi leányvállalattal, több másik országban saját képviselettel rendelkezik. A vállalat által kínált választékban megtalálhatóak a legkülönfélébb piaci igényeket kielégítő prémiumtermékek: szalámik, kolbászok, sonkák, vörösáruk, felvágottak, májasok és baconok. A vállalat a világszerte ismert magyar szalámiból évente több mint 10.000 tonnát értékesít.Sanatmetal Kft.

A Sanatmetal Kft. traumatológiai, ortopédiai és gerinc implantátumokat gyártó magyar tulajdonú KKV, profiljában Európa TOP-20 vállalata közé tartozik, bevételének közel 70%-a exportból származik. Termékeik elérhetőek Mexikótól Kínáig, Oroszországtól Dél-Afrikáig, 42 országban. Termékeikkel több Innovációs Díjat és Nagydíjat nyertek, szabadalmi aktivitásuk kiemelkedő, több világújdonsággal rendelkeznek. A cég technológiáját és kultúráját három világvezető multinacionális cég, mint stratégiai partnerek, valamint saját innovációk és magyar tudáscentrumokkal történő együttműködések alakították ki. Cégfejlődésben a nemzetközivé válás útján járnak, több kereskedői leányvállalat mellett technológiai transzfer keretében egy éve avatták fel első gyártóleányvállalatukat az oroszországi Obninskban. Hasonló technológiai transzfer iránti igényen dolgoznak arab, dél-afrikai és mexikói irányából. Technológiai tudásuk, innovatív termék kínálatuk és a Sanat Akadémia nemzetközi oktatási rendszer napokban történt elindítása alkalmassá teheti profiljukban vezető szerep elérésére.


Silveria Elektronikai Kft.  

Az elektronikai bérgyártással foglalkozó Silveria Elektronikai Kft. egyedi és sorozatgyártási megrendeléseket teljesít Kecskeméten. Fő tevékenyége az elektronikai alkatrészek, nyomtatott áramkörökbe való beültetése 87 millió db/hónap alkatrész beültetési kapacitással, a szelektív lakkozás, a kábelkonfekcionálás, tesztelés, végszerelés és az említett tevékenységek komplex megoldásai. Az orvoselektronikai, vezérlőelektronikai, ipari- és fogyasztói elektronikai területen, valamint az autóiparban is rendelkezik partnerekkel.

 

Tungsram Operations Kft.

2018 februárjában a GE Lighting bejelentette, hogy eladja európai, közel-keleti, afrikai és törökországi üzletágát, valamint a globális autólámpa-ágazatát a GE egy korábbi vezetője, Jörg Bauer irányította Tungsramnak, amely így 2018 áprilisában magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tért vissza a piacra. 120 évvel ezelőtti megalapítása óta a Tungsram tudatosan dolgoz ki új megoldásokat a világítástechnikában és a villamosítás lehetőségeit keresve. Ilyen új megoldás volt pl. a telefonos technológia, vagy az orvosi és rádiócsövek és más alkalmazások, amelyek gyakran exponenciális növekedéshez vezettek. A vállalat termékeinek 95%-át exportálja: száz nemzetközi piacon működő értékesítői hálózata van.

 

Vajda-Papír Kft. 

A 20 éves múltra visszatekintő, budapesti központú Vajda-Papír Kft. a kelet-közép-európai régió kiemelkedő és a magyar iparág piacvezető higiéniai és háztartási papírtermék gyártója. Az elmúlt évek gyártás fejlesztéseinek köszönhetően a vállalat a legmagasabb technológiai és higiéniai tanúsítványokkal rendelkezik. 2018-ban a Vajda-Papír Kft. Dunaföldváron megnyitotta a saját alapanyag előállítást biztosító gyáregységét. A vállalatcsoport norvég üzemének kapacitását legnagyobb részben a kereskedelmi sajátmárkás termékek gyártása teszi ki, de emellett a 2011-ben Magyarországon is bevezetett gyártói márka, az Ooops! a skandináv piacon is sikeres termék lett. Így az Ooops! körül épített magyarországi és exportpiaci stratégia segítségével egy nemzetközi márka épül. A vállalat jelenleg több mint 20 országba exportál, Magyarország mellett a környező országok, Skandinávia és a Baltikum számít fő piacának, de néhány nyugat-európai és afrikai országba is szállít.

 

Wellis Magyarország Zrt.

A 2005-ben alakult Wellis Magyarország Zrt. magyar gyártóként ma már piacvezető szerepet tölt be nem csak a hazai, de az európai wellness berendezéseket gyártó és forgalmazó cégek sorában. Saját márkás termékeit országszerte több saját és franchise típusú üzletben forgalmazza. A kezdeti import termékekből álló kínálatot saját fejlesztésű és gyártású wellness termékek sokasága váltotta fel. Gyártócsarnokaiban több soron, robottechnikával készülnek a kádak és masszázsmedencék. A piaci igényeket 500 fős dolgozói csapat szolgálja ki. Az elmúlt évek dinamikus fejlődésének köszönhetően évi 10 000 család lehet részese a minőségi, magyar jakuzzi nyújtotta wellness élménynek.