Hírek

2019. november 7. 11:56

BWS Vízipari Kiadvány

.

2019. november 4. 13:18

Elindult a Nyugat-Balkán Beruházási Támogatás programja

A Külgazdasági és Külügyminisztérium elindította a Nyugat-Balkán Beruházási Támogatás programját, melynek működtetéséhez kapcsolódó feladatokat a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség NZrt. látja el.

2019. október 24. 14:56

Vietnámban tárgyalt és baromfifeldolgozó üzemet adott át Nagy István agrárminiszter

Nagy István agrárminiszter és Nguyen Xuan Cuong Vietnám mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere bilaterális tárgyalásokat folytatott, majd baromfifeldolgozó üzemet adott át csütörtök reggel Thanh Hoa tartományban.

2019. október 21. 14:53

Szijjártó Péter megnyitotta az ománi magyar képviseletet

Magyar külképviseletet nyitott ünnepélyes keretek között hétfőn a külgazdasági és külügyminiszter Omán fővárosában, Maszkatban. Szijjártó Péter az MTI-nek telefonon hangsúlyozta, hogy Omán a Közel-Kelet egyik legjelentősebb kőolaj- és földgáz kitermelője, a vele való stratégiai együttműködés Magyarország számára energiaellátási biztonsági érdek.

2019. október 14. 11:38

Magyarország megduplázta a Türk Tanács országaival folytatott kereskedelmét

Az elmúlt tíz évben Magyarország megduplázta a Türk Tanács országaival folytatott kereskedelmét, amely ma már 4 milliárd dollárt tesz ki - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn Bakuban, ahol részt vett a Türk Tanács külügyminiszteri ülésén, egy üzleti fórumon, és több kétoldalú megbeszélést is folytatott.

2019. október 9. 8:01

BPDC Busniess Promotion & Development Campus (BPDC)

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egyik kiemelt célja az innovatív termékeket, szolgáltatásokat exportálni kívánó magyar vállalkozások külföldi piacra juttatása. Ennek érdekében, összhangban a Nemzeti Exportstratégia célkitűzésekkel a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében a KKM – szoros együttműködésben az Innovációs és Technológiai Minisztériummal – a Washingtoni Nagykövetség útján Washingtonban létrehozta a BPDC Business Promotion & Development Campust (BPDC).

2019. október 8. 11:41

Magyarország és Brazília gazdasági együttműködése nagy lehetőség előtt áll

Magyarország és Brazília gazdasági együttműködésének fejlesztése nagy lehetőség előtt áll - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Sao Paulóban tartott brazil-magyar üzleti fórumon kedden.

2019. szeptember 9. 14:19

Értesítés pályázat meghirdetéséről

Mongólia Kormánya pályázatot hirdet.

2019. augusztus 12. 14:04

Nagy siker és érdeklődés övezte a magyar borok első bemutatkozását Kolumbiában

Magyarország volt a díszvendége Latin-Amerika egyik legjelentősebb borkiállításának, ahonnan egy arany és két ezüstéremmel térhettünk haza.

2019. július 18. 10:10

Magyarország abban érdekelt, hogy a világgazdaság minél szabadabb és akadálymentes legyen

Magyarország abban érdekelt, hogy a világgazdaság minél szabadabb és minél akadálymentesebb legyen, ugyanis a magyar gazdaság teljesítményét nagy mértékben meghatározza az exportteljesítmény - jelentette ki Szijjártó Péter az MTI-nek csütörtökön telefonon Washingtonból nyilatkozva.